Maradj otthon, légy kreatív velem!

decorka

Anya olyan szép vagy!

2020. április 23. - Annamone

Az új helyzetek, mint a karantén, vagy egy szülés megtanít minket más nézőpontból nézni magunkat és a körülményket. A régi rutin már nem hatékony változtatnunk, és változnunk mi is.  

Eddig, ha meg akartunk lepni valakit ott volt a számtalan bolt és szolgáltatás, megvettük neki azt amire vágyott. Most, viszont átalakultak az igényeink egy új helyzetben más lett a fontos, másból van hiányérzetünk és másból van „elegünk”. Hiába vagyunk egy lakásban egymástól nem messze a munka, a gyerekek, és a háztartás (mert valljuk be, ha többet vagyunk otthon, többet is koszolunk sajnos) elviszi az időnket. Most egy egymásra hangolt beszélgetés, egy közös mozizás jobban feltölt talán, mint eddig. 

Kérdezd meg Anyát mit szeretne!

 

Egy pár több évtizednyi együttélés egyik reggelén ugyanúgy készülődik a reggelihez mint eddig. A feleség felkel, előkészíti a reggelinek valót, addig a férj megterít.  Mint mindig a feleség elvágja a zsemlét vízszintesen, az alját magának teszi a tetejét pedig a férjének:

-Ohh drága kis feleségem, mi lenne, ha ma reggel én kapnám a zsemle alját és te pedig a tetejét.

- Ohhh én azért adtam neked mindig a zsemle tetejét 50 éven keresztül mert, én azt jobban szeretem és gondoltam te is ezért neked adtam.

Egymásra néztek és nevettek egyet. Néha érdemes megkérdezni, hogy mire vágyik a másik. Lehet, hogy Anyának ma egy forró kávé esik jól, de holnap már egy lábmaszirozástól lazulna el. Kérdezd meg Anyát, mit szeretne.  Anyukák ti pedig mondjátok, el mit szeretnétek.

anyakanapja1.jpg

 Kényeztesd!

 

Készíts egy kényeztető csomagot és lepd meg egy otthoni kozmetikai szolgáltattassál, vagy kertészkedjetek együtt. Legyél most te a kozmetikus aki felkeni neki a maszkot, legyél mos te a masszőr aki megmaszirozza a nyakát. Vedd le a válláról a terhet, mosogass el, porszívóz fel helyette, hogy többet tudjon lazítani, feltöltődni.

anyakanapja2.jpg

Lelki fröccs, avagy a bókbödön!

 

Kutatások szerint, az emberek a negatív dolgokat könnyeben hisznek el, mint a pozitív információt. Biztos, hogy most a környezetünkben több a negatív esemény a vírus miatt, és részben elvesztettük a biztonságérzetünket. Ilyen időszakban, még jobban szükségünk van a lelki harmóniánk miatt, a pozitív élményekre. Ebben segít egy olyan doboz, üveg, vagy bármilyen tároló edény amibe kedves, vagy vicces dolgokat teszel anyukádnak. Ha nem vagy, olyan ügyes akkor digitálisan is készíthetsz jópofa üzeneteket és időzítve elküldheted neki. Felhőbe is feltölthetted a pozitív üzeneteket ahonnan, bármikor meg tudja nézni Anyukád, amikor egy kis pozitív löketre van szüksége.

anyakanapja4_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://decorka.blog.hu/api/trackback/id/tr7615608576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása